Sommarprogram 2023

 

Plats: Föreningsbigården i Länkarnas park i Kyrkoköpinge, Soldalavägen, om inget annat anges. Det är inte tillåtet att köra bil upp till Föreningsbigården. Till träffarna i Föreningsbigården tag med dig kaffekorg. Under fikat utbyter vi erfarenheter om bina. Föredragen tar ca 30-45 min. Träffarna börjar kl 18.00. Obs familjemedlemmar är också välkomna! Träffarna sker i samarbete med ABF Sydvästra Skåne

T

isdagen den 30 Maj Kl 1800 Mats Nilsson skicklig biodlare från Malmöortens Bf. Han tröttnade för några år sedan på att höra hur biodlare blev av med sina bin på grund av svärmning. Mats började då att utbilda biodlare i hur man förhindrar svärmning. Han berättar också om vad man bör tänka på när man ska fånga egna eller andras svärmar på ett säkert sätt.

 

Måndagen 19 Juni KL 1800 Midsommarfest OBS detta är en måndag
Vi äter sill och potatis. Sill, gräddfil och passande drycker, kaffe, tallrik, glas och bestick tar du själv med så fixar vi en gryta med kokt nypotatis.
Anmälan till Kjell Nilsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708 -196320 senast den 16 juni för att vi ska veta hur mycket potatis vi ska koka. Föreningen bjuder på potatis, gräslök och tårta till kaffet.

 

Tisdagen den 4 juli kl 1800 Vårddag Vi ska olja stugan och fixa till lite. Föreningen bjuder på grillad korv med tillbehör och kaka till kaffet. Passande drycker, kaffe, tallrik, glas och bestick tar ni själv med er. Vi behöver veta hur många som kommer Anmälan till Kjell Nilsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708 196320 senast den 30juni

 

Tisdagen den 25 Juli kl 1800 När på året går det bäst att byta drottningar och hur går man till väga när man ska byta drottningar.

 

Tisdagen den 8 Augusti kl 1800 Studiebesök hos Johan Andersson på Grönby blåbär, Nybyholmsvägen 51-0, Anderslöv, kl 18:00, där han berättar om företaget som satsar på självplock av amerikanska blåbär och hur de samarbetar med andra lokala företag. 

Medtag egen kaffekorg och kläder efter väder. Det finns  möjlighet till självplock, emballage att plocka i medtages.

 

Tisdagen den 22 Augusti kl 1800 Säsongsavslutning i Föreningsbigården. Det blir frågesport med bi-tema. Därefter grillar vi. Du tar själv med dig något att grilla och äta o dricka till samt tallrik o bestick m.m. Föreningen håller med grillkol.

 

Välkomna på våra träffar

Föreningsbigårdskomitén