Sommarprogram 2024

 

Plats: Föreningsbigården i Länkarnas park i Kyrkoköpinge, Soldalavägen, om inget annat anges. Det är inte tillåtet att köra bil upp till Föreningsbigården. Till träffarna i Föreningsbigården tag med dig kaffekorg. Under fikat utbyter vi erfarenheter om bina. Föredragen tar ca 30-45 min. Träffarna börjar kl 18.00. Obs familjemedlemmar är också välkomna! Träffarna sker i samarbete med ABF Sydvästra Skåne

Onsdag 5 juni kl 1800 Vårddag Vi ska reparera och städa upp bodarna efter inbrottet som vi hade i förra veckan det är att sätta in nya glas i 2 fönster och fixa till lite. Ta gärna med olika handverktyg. Grensax och en trimmer är också bra. Föreningen bjuder på kallskuret med tillbehör och kaka till kaffet. Passande drycker, kaffe, tallrik, glas och bestick tar ni själv med er. Vi behöver veta hur många som kommer Anmälan till Kjell Nilsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708 196320 senast den 1juni

Tisdag 11 juni Kl 1800 Drottningodling – Renparning . Martin Fäldt från Buckfastföreningen kommer och informerar om vad man ska tänka på när man ska ta fram avelsdrottningar och lämna till parningsstation. Tanken är att vi gemensamt ska åka till Ven och lämna ungdrottningarna till renparning.

Onsdagen 19 Juni KL 1800 Midsommarfest
Vi äter sill och potatis. Sill, gräddfil och passande drycker, kaffe, tallrik, glas och bestick tar du själv med så fixar vi en gryta med kokt nypotatis. Anmälan till Kjell Nilsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708 -196320 senast den 16 juni för att vi ska veta hur mycket potatis vi ska koka. Föreningen bjuder på potatis, gräslök och tårta till kaffet.

Onsdag 3 juli kl 1800 Studiebesök hos Anders Mårtensson, Vi träffas på parkeringen vid Svaneholms slott.  Anders har ett nybyggt slungrum där det bland annat finns en avtäckningsmaskin av en ovanlig typ. Vi ska även åka till en av Anders utbigårdar och kolla lite. Ta själv med kaffekorg och en stol att sitta på. Det finns möjlighet att sitta under tak om det skulle vara busväder.

Tisdagen den 6 Augusti kl 1800 Studiebesök hos Johan Andersson på Grönby blåbär, Nybyholmsvägen 51-0, Anderslöv, kl 18:00, där han berättar om företaget som satsar på självplock av amerikanska blåbär och hur de samarbetar med andra lokala företag. 

Medtag egen kaffekorg och kläder efter väder. Det finns  möjlighet till självplock, emballage att plocka i medtages.

Onsdag 21 Augusti kl 1800 Säsongsavslutning i Föreningsbigården. Det blir frågesport med bi-tema. Därefter grillar vi. Du tar själv med dig något att grilla och äta o dricka till samt tallrik o bestick m.m. Föreningen håller med grillkol.

 

Välkomna på våra träffar Föreningsbigårds-komitén