Skriven av Tommy Holmqvist. Publicerad i Om oss
Det finns många anledningar till att ha bin. En del skaffar bin för att få bättre pollinering av sina fruktträd. Andra fascineras av superorganismens samhällsbygge. De flesta av oss har ändå bin för att få njuta av. Att ta hand om bin kräver både kunskap och tålamod. Under vintern händer inte så mycket i bigården men på vårkanten när bina vaknar till liv gäller det att biodlaren är beredd att utöka med fler lådor till bikupan. Under hösten ska bisamhället få extra foder så att det inte svälter under vintern. Hela tiden måste biodlaren vara uppmärksam så att inte sjukdomar försvagar samhället.
Fakta om biodling - SBR
Skriv ut
E-post
Skriven av Tommy Holmqvist. Publicerad i Om oss
Föreningen erbjuder nybörjarkurs i biodling varje vår. En kväll i veckan får nybörjarna både teorigenomgångar och, senare på våren när vädret tillåter, praktiska övningar i föreningsbigården. Målet är att deltagarna, när kursen avslutas på försommaren, ska kunna ta hand om sina egna bisamhällen så att de håller sig friska och producerar mycket honung. För de deltagare som fortsätter som biodlare i föreningen anordnas fördjupande kurser i t.ex. drottningodling
Nybörjarkurs
Skriv ut
E-post
Skriven av Ulf Ingvarsson. Publicerad i Om oss
Sydvästra Skånes Biodlarförening har sin föreningsbigård vid Länkarnas föreningsgård i Kyrkoköpinge. Föreningsbigården är samlingspunkten för föreningen sommartid enligt separat program. I föreningsbigården har vi några bisamhällen som vi har möjlighet att gemensamt titta igenom och utbilda oss på.
Föreningsbigården är en lokal parningsplats där medlemmarna kan sätta dit sina Buckfastdrottningar för parning. Kontakta Kjell Nilsson för information Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708-196320. Obs! Bina ska vara besiktigade av bitillsyningsman.
Skriv ut
E-post