Ordförande har ordet

Hej alla biodlare i Sydvästskåne,

Nu har vi snart lämnat den allra mörkaste och tråkigaste tiden på året bakom oss och kan börja se framåt mot en ny och förhoppningsvis bättre biodlingssäsong än vad fjolåret kunde erbjuda. Fortfarande har dock inte temperaturen kommit upp så pass att bina börjat flyga på allvar ännu och vi har inte kunnat öppna kuporna för att se hur de klarat sig under vintern, men förhoppningsvis dröjer det inte allt för lång tid innan vi är där.

I Biodlarföreningen börjar vi med vårens sammankomster den 14/3 då vi samlas hos Olle Ingvarsson i St Beddinge för att se och lära hur man på bästa vis tar hand om sitt bivax från att smälta ur sina ramar till att kanske gjuta egna mellanväggar av vaxet. Samling 18.30. Ta med egen kaffekorg. Anmälan till Kjell Nilsson på 0708 196320 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Onsdagen den 30/3 19.00 åker vi och besöker Lindhagens Bigårdar i Norra Grönby. Markus Lindhagen som numera ansvarar för företaget började i fjor så smått med att sälja biodlingsprodukter och har i år tänkt att utöka ytterligare med mer olika produkter i lager. Jag tycker att det är bra att vi fått en biredskapshandlare på närmare håll så att vi slipper köra långa sträcker eller få betala frakt om vi beställer via nätet. Följ med och se vad Markus har att erbjuda i sin butik. Markus bjuder också på fika och därför behöver vi en anmälan till undertecknad på 0410-20369 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 27/3.

Onsdagen den 20/4 besöker vi handelsträdgården Paletten i Malmö. Mer info kommer senare ang. detta.

Från mitten av maj och framåt under hela sommaren kommer vi att regelbundet träffas i Föreningsbigården för att diskutera olika ämnen innom biodling, bjuda in olika föreläsare, eller ha andra aktiviteter. Programmet för detta är dock ännu inte färdigt.

Jag hoppas att vi ses så många som möjligt på dessa aktiviteter, där man om inte annat alltid har möjligheten att lära sig mer om biodling och utbyta erfarenheter genom att "prata bi" med andra biodlare.

MVH

Ulf Ingvarsson

Ordförande Sydvästra Skånes Bf

 

Skriv ut E-post