Hej Biodlare i Sydväst

Nu i den mörkaste tiden kring Jul och Nyår känns det som det är två känslor som är de som dominerar för många; stress och (för)väntan. Nu så här de sista dagarna innan Jul så är vi säkert många som stressar med att få det sista till Julen klart. De sista Julklapparna skall köpas in och den sista Julmaten skall handlas och tillagas. Kanske någon redan har börjat känna sig stressad av den stundande Nyårsfesten med allt som skall fixas till den.

Samtidigt är det även säkert många, och kanske samma, som går och väntar på olika saker. Några kanske väntar på att vi skall få en riktig vinter med snö och kyla, som vi inte haft på ett par år, andra kanske på att tomten skall komma. Själv väntar jag, redan nu när det är som mörkast, mest på att ljuset och solen skall återkomma och med den lite varmare och behagligare dagar. Dagar då vi återigen kan kontrollera så att allting står bra till med våra kära husdjur, och även om det f.n. verkar avlägset så dröjer det inte så lång tid innan vi verkligen är där.

”Väntans tider” kan vi utnyttja på lite olika sätt. Några duktiga medlemmar i vår Biodlarförening med Kent Hansson i täten har lagt tid på att vi skulle kunna uppdatera och ”föryngra” föreningens hemsida.

Jag vill hälsa Er alla välkomna till denna Sydvästra Skånes Biodlarförenings nya hemsida! Som ni ser så är redan ett stort jobb lagt på att få till strukturen på vår nya hemsida, men ni ser säkert också att en hel del material fortfarande saknas. Jag vill därför uppmana alla som har material som skulle passa att publicera på vår hemsida eller som har idéer och uppslag till material som man skulle kunna ha med på vår hemsida så kontakta någon i styrelsen så skall vi göra vad vi kan för att få in det.

Samtidigt behöver vi fler som kan jobba med att hålla vår nya hemsida uppdaterad, vilket är väldigt viktigt eftersom en hemsida med material som är gammalt och inte ”up to date”, är oattraktiv och inte lockar till vidare kontakt. I nuläget är det i stort sett bara Kent som har kunskapen att lägga in och redigera information och artiklar, men han har lovat att undervisa några ytterligare så att det kan avlasta honom och fler kan jobba med vårt nya forum. Så känner just Du som läser detta att det vore något som Du kunde tänka dig att hjälpa till med så kontakta även då någon i SSBF’s styrelse.
Avslutningsvis vill jag åter tacka de som hittills jobbat med hemsidan, och lite speciellt Kent som dragit ett stort lass, och önska att alla som väntar på något snart får sin önskan uppfylld.


Ulf Ingvarsson
Ord. Sydvästra Skånes Bf

Skriv ut E-post